Chuť, ktorú si zamilujete
Vhodné k hydinovým paštétam
Minimálne dva roky zretia
Cibéby sa spracovávajú spolu s ostatným hroznom, ktoré musí spĺňať cukoranatosť aspoň 24° NM. Z toho dôvodu dosiahlo hrozno vysokú cukornatosť. V prípade výnimočného roku sa Tokajské samorodé sladké víno približuje kvalitou k tokajským výberom.
Spracovávajú sa spolu s ostatným hroznom, ktoré musí spĺňať cukoranatosť aspoň 24° NM. Z toho dôvodu dosiahlo hrozno vysokú cukornatosť. V prípade výnimočného roku sa Tokajské samorodé sladké víno približuje kvalitou k tokajským výberom.
Obsahujú viac ako 10g/l zvyškového cukru. Toto víno je charakteristické pre jeho kvetnanú sladkosť. Staršie vína majú chuť po prezretom letnom ovocí a najvoňavšom mede, preto sa krásne dopĺňajú s hydinovými paštétami a zrelými syrmi.
Tokajské samorodé sladké víno možno uvádzať do obehu najskôr po dvoch rokoch dozrievania. Z toho musí byť minimálne jeden rok v drevených sudoch.