Tokajské samorodé sladké


T okajské samorodé sladké víno sa vyrába v rokoch, keď sa vytvorilo menej cibéb. Tie sa z hrozna nevyberajú ale práve naopak.

Vlastnosti vína:

Kvetnatá sladkosť

Chuť, ktorú si zamilujete

Sladšie ako med

Vhodné k hydinovým paštétam

Dozrieva v drevených sudoch

Minimálne dva roky zretia

Cibéby sa spracovávajú spolu s ostatným hroznom, ktoré musí spĺňať cukoranatosť aspoň 24° NM. Z toho dôvodu dosiahlo hrozno vysokú cukornatosť. V prípade výnimočného roku sa Tokajské samorodé sladké víno približuje kvalitou k tokajským výberom.

Výnimočné tokajské víno vyrábané z cibéb

T okajské samorodé sladké víno sa vyrába v rokoch, keď sa vytvorilo menej cibéb. Tie sa z hrozna nevyberajú ale práve naopak.

Spracovávajú sa spolu s ostatným hroznom, ktoré musí spĺňať cukoranatosť aspoň 24° NM. Z toho dôvodu dosiahlo hrozno vysokú cukornatosť. V prípade výnimočného roku sa Tokajské samorodé sladké víno približuje kvalitou k tokajským výberom.

Obsahujú viac ako 10g/l zvyškového cukru. Toto víno je charakteristické pre jeho kvetnanú sladkosť. Staršie vína majú chuť po prezretom letnom ovocí a najvoňavšom mede, preto sa krásne dopĺňajú s hydinovými paštétami a zrelými syrmi.

Tokajské samorodé sladké víno možno uvádzať do obehu najskôr po dvoch rokoch dozrievania. Z toho musí byť minimálne jeden rok v drevených sudoch.

Prihlásenie

Stratili ste heslo?